MenuMail naar info@adventskerk.info om een account aan te vragen zodat je zelf berichten in deze weblog kunt plaatsen. Of vraag een eigen weblog aan... Reageren kan altijd!

Het Voorbereidingsweekend

Afgelopen weekend hebben we het voorbereidingsweekend van World Servants gehad voor onze reis naar Oeganda.

Het weekend vond plaats op het Summercamp in Heino en waar alle projecten van deze zomer samen kwamen. Ruim 500 deelnemers hadden zich verzameld in Heino.
Zaterdagochtend werden de deelnemers van het project op ludieke wijze welkom geheten door hun leiders en melden zich vervolgens in hun kamphuis voor dit weekend. Voor ons als project UG122 was huis 25 gereserveerd. Hier vond de eerste ontmoeting plaats met de andere deelnemers en de leiders.

We startten met een kennismaking aan de hand van een persoonlijk voorwerp.
Vervolgens was er een gezamenlijke bijeenkomst met alle projectgroepen met live muziek en informatie aan de hand van het jaarthema: ‘Change Focus Serve’.
In de middag vertelde elke leider wat over hun taak in het leidersteam en daarna was het tijd voor teambuilding. Door opdrachten uit te voeren konden puzzelstukjes verdiend welke de vlag van het projectland vormden.
Daarna maakte we een verhaal aan de hand van foto’s en sloten we af met een groepsfoto!
Tenslotte werden de leiders overgeleverd aan de deelnemers. Geblinddoekt en aan elkaar vastgebonden moesten zij op aanwijzing van de deelnemers door een doolhof lopen en we kunnen constateren, dat is gelukt!

De avond werd gevormd door een avondprogramma met weer veel muziek en onder andere een indrukwekkend verhaal van een ex-dakloze en verslaafde.
Daarna gezellig met de groep rond het kampvuur met marshmallows en met een aantal deelnemers hebben we de avond nog afgesloten bij de avondsluiting.

De zondag begon met de GMG groepjes (Goedemorgen Gesprek) en daarna een centrale viering met alle groepen. Na de lunch heeft de hoofdleidster nog wat laatste praktische informatie gedeeld met deelnemers.
Ondertussen was er een informatiebijeenkomst voor de ouders. Zijn kregen informatie over World Servants. De visie en missie maar ook de organisatie rond de projecten.
Daarna volgde de centrale afsluiting. Aan het einde van deze afsluiting sloten ook de ouders aan en werd de bijeenkomst afgesloten met gebed en het gezamenlijk zingen van het zegenlied. Zoals één van de ouders verwoorde ‘een kippenvel moment’ en dat was het.

Na de groepsfoto van alle groepen rond de kampvuurplaats ging iedereen tevreden en geïnspireerd naar huis. We hebben dit weekend een hele mooie, leuke en fantastische groep mogen leren kennen waarmee we ons avontuur gaan beleven in Oeganda om daar dienend te Bouwen aan Verandering.

Op de foto onze projectgroep.


Geplaatst door: Rob Wielinga op dinsdag 26 april om 19:43 uur

Fijn dat jullie zo’n leuk weekend hebben gehad met elkaar. Nu de laatste loodjes en daarna het grote avontuur . We wensen jullie alle goeds zijn Zijn nabijheid, veel succes.

Door: Ineke v ‘t Wout - Datum: zondag 1 mei - Tijd: 15:17 - Verwijder reactie