Kerken rond Rijn en Gouwe

Adventskerk, Julianastraat
9.30 uur Prop. J. Menkveld

Vieren en Doen
Kerkdiensten. Zondag 2 augustus zingen we Kl 8 - ‘O lieve Heer, ik ben zo blij’. Zondag 9 augustus zingen we Kl 4 - ‘Maak een vrolijk geluid voor de Heer’. De diensten worden uitgezonden via de draadomroep, YouTube en Kerkomroep.nl; in de kerk zelf mogen 100 mensen aanwezig zijn.
Inschrijven kerkdiensten. Als u een dienst wilt bijwonen, moet u zich vooraf inschrijven via www.adventskerk.info (maandagmorgen t/m woensdag 18:00 uur). Uiterlijk donderdagavond hoort u of u daadwerkelijk kunt komen. Alléén wie geen internet heeft, kan zich ook telefonisch aanmelden op 06-8212 8643 (op maandag en dinsdag, 15:30-17:30 uur). Soms vragen mensen: ‘Ik ben afgelopen zondag al naar de kerk geweest, kan ik me dan nu wel wéér inschrijven?’ Ja, dat kan zeker! U mag u zo vaak inschrijven als u wilt, en u hoeft niet bang te zijn dat u daarmee anderen ‘verdringt’. Mensen die nog geen dienst hebben bijgewoond, of die al een keer zijn afgewezen, krijgen automatisch voorrang. Dus als u naar de kerk wilt: aarzel niet maar schrijf u gewoon in (of vraag iemand om u daarbij te helpen), en u krijgt vanzelf bericht of u de dienst kunt bijwonen. We zien u graag in de kerk!
Giften. Ds de Jonge ontving 20 euro voor de kerk en 10 euro t.v.b. bestemd voor de diaconie, 10 euro t.v.b. bestemd voor de Draadomroep en 10 euro t.v.b. bestemd voor het orgel. Hartelijk dank!. De heer Geerlof ontving 5 euro voor de diaconie.
Giften HVD. Afgelopen weken hebben we de volgende giften ontvangen: Mevrouw Turkenburg-Kruijswijk ontving 10 en 20 euro. Mevrouw Schuitemaker ontving 10 euro. Mevrouw Langeveld ontving 10 euro voor de HVD en 10 euro voor Zimbabwe Hartelijk dank.
Agenda.

Omzien naar elkaar

Bloemen. Op zondag 19 juli gingen de bloemen met felicitatie van de gemeente naar dhr. C.A. Feijtel, Lariksstraat 5 en met een groet van de gemeente naar fam. Radijs-Schönhagen, Hooftstraat 319. Op zondag 26 juli gingen de bloemen met een groet van de gemeente naar fam. Boender-Jocker, Prins Hendrikstraat 75c en met een groet van de gemeente naar mw. J.E. Hogendoorn-de Vries, Van Reedestraat 6
Huwelijksjubileum. Zondag 26 juli waren dhr. D.M. Hartsinck en mevr. Hartsinck-Ruijters, Ahornstraat 6, 25 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd! In die felicitatie betrekken we ook graag de kinderen. Van harte Gods zegen gewenst voor de komende tijd! L. van Rikxoort
Pastoraat ds. De Jonge. Voor het eerst gaat Hervormd Alphen een vrouwelijke predikant beroepen: mw. S. de Vries-Terpstra. Het stond een keer te gebeuren, maar nu is het dan zover. Overigens waren we aan vrouwelijke kerkelijk werkers al wel gewend: over mw. Sneep en mw. Bregman wordt nog steeds met waardering gesproken. Ds. Jonkman was destijds de eerste die zich in het pastoraat door een vrouw liet bijstaan: mw. M.P.C. Lourens. Aan haar is nog een mooie herinnering verbonden. De trouwe ouderling N. v.d. Akker van Gouwsluis was in wijk Centrum éen der genen, die moeite had met de vrouw in het ambt. Maar toen genoemde dame haar studie voltooid had, kreeg ze een beroep naar Steggerda in Friesland. En wie organiseerde een busreis om haar met gemeenteleden netjes te gaan uitzwaaien? Ouderling v.d. Akker. “Maar Niek, wat ga je nou doen, je was toch zo tegen de vrouw in het ambt?” “Jawel”, zei hij, “dat ben ik nog, maar ik ben niét tegen mevrouw Lourens”….. Mw. J. Jacobs-Solkamans heeft op 15-7 haar eerste chemo per infuus gehad. Elke woensdag moet dat gebeuren. Andere dagen volgt ze een tablettenkuur. Totaal zal de eerste periode in het Hagaziekenhuis voor haar 28 dagen gaan duren. Ze is heel blij met alle kaartjes die ze uit de gemeente ontvangt. Mw. M. Baerveldt-de Bruijn zal op 27 juli in Leiderdorp een knieoperatie ondergaan, waar ze al heel lang op zit te wachten. Hopelijk gaat dat haar van veel moeite en pijn afhelpen. Dhr. A.C. Kouwenhoven kwam op 13-7 bij tuinwerk lelijk te vallen. Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden ze geen breuk constateren, zodat hij nu thuis verzorging krijgt zolang hij zichzelf moeilijk kan helpen. De Here zij al onze zieken en eenzamen goed en nabij.
Huwelijksjubileum. Op 19 juli waren Albert Jan Vonk en Lydia Vonk – van Hemmen 25 jaar getrouwd. Albert Jan bezoekt tegenwoordig scholen om hen vertrouwd te maken met software pakketten om leraren in het vakonderwijs te trainen; Lydia is onderwijzeres bij de chr. school Het Mozaïek aan de Amerikalaan en is ook doventolk. Wij wensen hun beiden nog vele jaren samen te mogen optrekken onder Gods zegen. R.H.M. de Jonge

Bestuur & beleid
Beroepingsprocedure. Op zondag 12 juli hebben we bekendgemaakt dat onze gemeente een beroep wil uitbrengen op dominee Sara de Vries-Terpstra, predikant in Sintjohannesga-Delfstrahuizen. In de daaropvolgende week zijn er geen bezwaren tegen de gevolgde procedure ingediend, en dat betekent dat we dominee De Vries daadwerkelijk mogen gaan beroepen. Vanwege de zomervakantie zal dit circa eind augustus gebeuren. We moeten dus nog even geduld hebben… Op zondag 6 september hoopt ds. De Vries in de Adventskerk voor te gaan, om met ons kennis te maken. Hierover volgt t.z.t. meer informatie via de website en het kerkblad. Hella Verweij, scriba