Kerkopenstelling
Kerkopenstellingen in de Adventskerk in de zomermaanden

De Adventskerk zal op de eerste zaterdag van de maanden april t/m september haar deuren van 12.00 tot 16.30 uur gastvrij openen voor bezoekers. Een geweldig moment iets meer te weten te komen van de kerk waarin u kerkt of van de kerk waar u zo vaak langs loopt – een prachtkans om eens naar binnen te gaan.

Gestart in 2007

In het najaar van 2007 riep de toenmalige President-Kerkvoogd P.H. Vree, een aantal mensen bijeen met als doel de deuren van de Adventskerk op zaterdagen open te zetten en de mensen uit te nodigen de kerk eens op een andere manier te bekijken.

Het resultaat was dat op zaterdag 5 april 2008 de eerste openstelling van de Adventskerk plaats vond. Tot en met de maand september was de Adventskerk iedere eerste zaterdag van de maand open voor belangstellenden en liefhebbers van orgelmuziek.

Wat kunt u verwachten?

- Een rondleiding (niet verplicht, zelf rondkijken mag ook).
- Lunchconcerten, aanvang: 12.30 uur, door onze eigen en tevens stadsorganist Simon Stelling. Franse orgelwerken staan dit jaar centraal tijdens deze lunchconcerten.
- De middagconcerten om 16.00 uur hebben als thema “Alphenaren musiceren met het Steinmeyer-orgel” met medewerking van een Alphense solist. In 2019: Sannie de Jongh op dwarsfluit, Theo-Hans Kuijvenhoven op hobo, Aubrey Snell op saxofoon, Mart-Antonny van Noorel op trompet, Evie-Janne van Noorel op klarinet en last but not least werkt ook de alt Martine Straesser weer mee.
- Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Een bijdrage voor de restauratie van het orgel wordt zeer op prijs gesteld!
- Allerlei artikelen te koop in de ontmoetingsruimte, waaronder cd’s met muziek, gespeeld door Simon op het Steinmeyer-orgel, zelfgemaakte kaarten, e.d..

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met op de eerste zaterdag van september de combinatie van Open Monumentendag en Nationale Orgeldag.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk

Tot ziens in de Adventskerk (rolstoeltoegankelijk)
Julianastraat 69 – Alphen aan den Rijn