MenuNieuwsberichten

Ds. Smilde neemt beroep naar Drachten aan

Bron: Maranathakerk, Datum: dinsdag 12 juni 2018

Afgelopen zaterdag heeft ds. P.L. Smilde van de Maranathakerk een op hem uitgebracht beroep door de Protestantse Gemeente Drachten (Zuiderkerk) aangenomen.

Ds. Smilde diende tot nu toe de Gereformeerde Kerken van Baambrugge (1985), Haastrecht (1991), Katwijk aan Zee (1999) en Alphen aan den Rijn (2009).

Vanuit de Adventskerk wensen we ds. Smilde bij deze stap alle goeds en bovenal Gods zegen toe. Tegelijk kunnen we ons enigszins verplaatsen in de uitdaging die dit voor onze zustergemeente betekent. We wensen hen wijsheid bij het bepalen van stappen naar de toekomst.

Veel verandering in Alphen
Bij elkaar verandert er in onze directe omgeving heel wat. Recent het vertrek van ds. Schenderling (beroep), binnenkort het vertrek van ds. Van Stralen (emeritaat), het vertrek van ds. Smilde (beroep) en in december het vertrek van ds. Vonhof (emeritaat).

Toch hoort dit, hoe de samenloop ook is, bij ontwikkelingen in de kerk. En is het voor de verschillende gemeenten de uitdaging om daar goed op in te spelen.

Berichtgeving Maranathakerk
Uiteraard hebben de Maranathakerk en de Zuiderkerk het bericht over het beroep van ds. Smilde naar buiten gebracht. U leest hier het bericht van de kerkenraad van de Maranathakerk.

Volg de nieuwsberichten via 'Social Media'


Meer info...
Of ontvang dagelijks nieuwe berichten per e-mail (Aanmelden):Adventskerk | Nieuws
Overig nieuws
Startweekend 2018 - Geef je op!
Het startweekend voor jongeren komt nu snel dichterbij. Geef je op en ga mee op een gezellig, verrassend en gewoon heel leuk weekend!
Opgeven gemeentemaaltijd 22 augustus
Woensdag 22 augustus wordt - nog midden in de zomer - een gemeentemaaltijd gehouden.
Solidariteitskas
Heeft u uw gift aan de solidariteitskas al overgemaakt? Met uw gift aan de solidariteitskas helpt u mee aan de onderlinge steun van Protestantse Gemeentes in Nederland. [...]
Versterking schoonmaakploeg gezocht
Het college is op zoek naar gemeenteleden die beschikbaar zijn om te helpen bij het schoonmaken van ons kerkgebouw. Het kerkgebouw wordt op woensdagochtend schoongemaakt. [...]
Vakantie – kerkelijk bureau en collectebonnen
Het kerkelijk bureau is gesloten van 17 juli t.m. 17 augustus. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om op het kerkelijk bureau collectebonnen te kopen. Tijdens de [...]
Opgeven startzaterdag gestart
De zomer is begonnen en het zomerseizoen ligt voor ons. Natuurlijk is de kerk in de zomer volop geopend, maar het kerkenwerk seizoen begint weer in September. Dan houden [...]
Afscheid kindernevendienst
Het einde van het schooljaar is in zicht. Voor de kinderen van groep acht betekent dat: afscheid van de basisschool, straks een nieuw begin op de middelbare school.
Beroepingscommissie benoemd; namen van predikanten gevraagd
De kerkenraad van de Adventskerk heeft op haar vergadering van 25 juni een beroepingscommissie ingesteld. Na de zomer kan deze commissie beginnen met het zoeken naar [...]
Wijziging openingstijden Kerkelijk bureau
Het Kerkelijk bureau is dinsdag 26 juni geopend en donderdag 28 juni gesloten.