MenuMail naar info@adventskerk.info om een account aan te vragen zodat je zelf berichten in deze weblog kunt plaatsen. Of vraag een eigen weblog aan... Reageren kan altijd!

Lions Mosselevent 2019 in Adventskerk groot succes

Voor de 5e keer organiseerde Lions club Alphen aan den Rijn haar jaarlijkse mosselevent. Dit liefdadigheidsevenement brengt mensen op een bijzondere locatie samen om met elkaar mosselen te eten en geld in te zamelen voor een goed doel.

“Tijdens voorgaande jaren is dit mosselevent in een motorhome georganiseerd, maar ook in een opslag voor bouwmaterialen, een tuincentrum, een kinderspeelparadijs en nu in hartje centrum van Alphen aan den Rijn, namelijk de Adventskerk. De Vrienden van de Adventskerk hebben hun medewerking gegeven om op een van de oudste en markantste plekken in Alphen aan den Rijn het mosselevent te mogen organiseren,” aldus Sjaak van der Vlies van Lionsclub Alphen aan den Rijn.

Het goede doel deze avond was een financiële bijdrage te leveren aan de renovatie van het 100 jaar oude Steinmeyer orgel in de kerk als een van de cultuurhistorische erfgoederen in Alphen. Bij binnenkomst werden de gasten getrakteerd op bijzonder orgelspel door Simon Stelling, de stadsorganist van Alphen en tevens vaste organist in de Adventskerk. Aan prachtig gedekte tafels nam men plaats en werd men gefêteerd op een maaltijd door de keukenbrigade van Jan Oosterling en bediening door de Cascarvieten. Zij serveerden voor 300 mensen mosselen (of saté) met de nodige culinaire omlijsting.

De avond beleefde een hoogtepunt rondom het rad van fortuin waarmee mooie prijzen te winnen waren. De opbrengst van de lotenverkoop bracht het mooie resultaat van € 4000 op. De cheque voor de renovatie van het Steinmeyer orgel werd nog diezelfde avond door de Lions club overhandigd aan Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk. Tevens is er met de totale opbrengst ook een mooi bedrag naar het Lions fonds gegaan, bedoeld voor bijdragen aan andere kleinere goede doelen. Het gospelkoor Elijah heeft de avond muzikaal afgesloten. Alle gasten gingen voldaan en enthousiast naar huis.
Geplaatst door: Maaike Lilipaly-Westdijk op maandag 25 maart om 18:29 uur

Dag Gemeente, Het zou fijn zijn als er reacties komen. Groetend, Jan de Kruijf, voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Door: Jan de Kruijf - Datum: maandag 25 maart - Tijd: 20:10 - Verwijder reactie

Ik ons club, bedankt voor desse prachtige bijdrage

Door: Rob Wielonga - Datum: dinsdag 26 maart - Tijd: 22:14 - Verwijder reactie

Met excuus voor foutieve eerdere tekst, niet minder gemeende dank aan de Lionsclub voor deze bijdrage.

Door: Rob Wielinga - Datum: dinsdag 26 maart - Tijd: 22:26 - Verwijder reactie

Mooie actie!! Wat veel vrijwilligers mogelijk maken! En mooi voor het orgel!

Door: Frank - Datum: woensdag 27 maart - Tijd: 9:21 - Verwijder reactie

Prachtig initiatief en wat een mooi resultaat voor het orgel.

Door: Jeroen - Datum: woensdag 27 maart - Tijd: 10:49 - Verwijder reactie

Prachtig initiatief en wat een mooi resultaat voor het orgel.

Door: Jeroen - Datum: woensdag 27 maart - Tijd: 10:51 - Verwijder reactie

Plaats nieuwe reactie
Reactie
Naam
Email(Wordt niet getoond)
Om automatische reacties te voorkomen wordt gevraagd om hieronder als controle de afkorting (drie letters) van de Protestantse Kerk in Nederland in te vullen:
Afkorting